Kurumsal Atölyeler

Yakın Aile Akademisi’nin eğitim kurumları ve kurumsal firmalara yönelik tek oturumluk ebeveyn eğitim programları ile çalışanlarınızı ve velilerinizi “ebeveyn farkındalığı” konusunda destekleyebilir, çocukların gelişim dönemlerini sağlıklı bir aile ortamında tamamlamasına yardımcı olabilirsiniz.

 

Yakın Olmak  (Koşulsuz ve Olumlu İletişim)
 

İletişim kişiler arası ilişkinin temelini oluşturur. Çocuklarımızla aramızdaki bağı şekillendiren onlarla nasıl iletişim kurduğumuzdur. Her gün çocuğumuza farkında olmadan söylediğimiz olumsuz sözler ve kullandığımız yargılayıcı ifadeler, aynı su damlalarının mermeri delmesi gibi, çocuklarımız üzerinde yavaş yavaş ve hissedilmeden yıkıcı etkiler bırakırlar. Peki övgü dolu sözlerin çocuğumuzla iletişimimizde sandığımızın aksine yapıcı bir etki yaratmadığını biliyor musunuz? İletişimimizi ödüllerden ve cezalardan, vaatlerden ve kısıtlamalardan uzak bir şekilde nasıl yapılandırabiliriz? Bu çalışmada, çocuklarınızla aranızda sağlıklı bağlar kurabilmek için iletişimde dikkat etmeniz gereken noktalarla ilgili ihtiyaç duyduğunuz bilgileri paylaşacağız.

 

Çocuğunuzun Davranışlarına Yakından Bakmak ve Çatışmaları Çözmek
 

Çatışmalar bütün ilişkilerin doğasında vardır. Bir ilişkiyi sağlıklı yapan şey çatışmanın olmaması değil, çatışmaların etkili bir şekilde çözülebilmesidir. Çocuklarımızla yaşadığımız çatışmalar, bizi birbirimizden uzaklaştırabileceği gibi yakınlaştırabilir de. Ebeveynler zaman zaman çatışmaların sebebini çocukların yaramazlığı, şımarıklığı ya da davranış sorunları olarak tanımlayabiliyor. Peki bir çocuk neden “yaramazlık”, “şımarıklık” yapar ya da “davranış sorunları” sergiler?  Bizlerin sadece tanımlayarak sebebi bulduğumuzu sandığımız bu durumların temelinde bir ihtiyacı barındırabileceğini hiç düşündünüz mü? Hem kendimizin, hem de çocuklarımızın ihtiyaçlarını fark edebilmek ve kimse  kaybetmeden çatışmaları çözmek mümkün mü? Bu çalışma ile yalnızca davranışlarına değil, bir bütün olarak çocuğumuza odaklanabilmemizin ve çatışmaları tüm ailenin katılımıyla olumlu bir şekilde çözebilmenin yollarını konuşacağız.

 

Çocuklarda Psikolojik Sağlamlık
 

Neden bazı insanlar zor, stresli ve hatta travmatik durumlarla diğerlerinden daha kolay baş edebilmekte ve sağlıklı uyum göstermektedir? Bu insanları farklı kılan özellikler nelerdir? Bu özellikler doğuştan mı geliyor, yoksa öğrenilebilir mi? İnsan, hangi koruyucu ve geliştirici faktörler desteklendiğinde yaşamı boyunca karşılaşabileceği risklere karşı dayanıklı olabilir? Bu çalışmada, çocuklarımızın günlük hayatta karşılaştıkları güç durumlarla ve stresle etkili bir şekilde başa çıkabilmesini sağlamak için ebeveyn olarak üstümüze düşenleri konuşacağız.

 

Sizinle Hiç Böyle Oyun Oynayan Olmadı mı? Çocuğunuzla Olsun!
 

Oyun çocuğun kendini ifade etme biçimidir ve en iyi bildiği dildir. Çocuğumuzla kurduğumuz bağı güçlendirmenin en etkili yollarından biri onun dilini konuşabilmektir. Bu çalışmada oyunun çocuğun zihinsel ve duygusal gelişimi için önemi, gelişimsel dönemlerine uygun destekleyici oyunlar ve oyunun iyileştirici gücü hakkında merak ettiklerinizi konuşacağız.

 

Derindeki Hazinelerimiz: Duygular
 

Düşüncelerimiz üzerine kuracağımız onlarca cümle varken duygularımız hakkında konuşmanın neden bu kadar zor olduğunu hiç düşündünüz mü? Duygularımızı yeterince tanıyor muyuz? Çocuklarımızın yaşadığı duyguları fark edip oldukları gibi kabul edebiliyor muyuz? Bu çalışmada, çocuklarımızın yaşadıkları duyguları anlama ve anlamlandırma sürecinde bizi nasıl model aldıklarını öğrenip; hem kendimize, hem de çocuklarımıza duygularımızı ifade edebilme konusunda yardımcı olmanın yollarını konuşacağız.

 

Büyüyen Çocuğumuzu Tanımak: Çocukta Beyin Gelişimi ve Davranışa Yansıması
 

Çocukluk dönemi, insanın en hızlı büyüdüğü ve geliştiği, yeni deneyim ve yaşantılarla şekillendiği dönemdir. Beyin ve davranış arasındaki ilişki birçok yaklaşımın temelini oluşturmaktadır. Çocuğumuzun değişen ve gelişen beynini tanımak, onun duyguları ve davranışları arasındaki köprüyü inşa edebilmesine yardımcı olabilmemize büyük katkı sağlayacaktır. Çocuklarınızın nasıl düşündüğünü, nasıl hissettiğini, nasıl hatırladığını ve nasıl öğrendiğini keşfettiğinizde onun davranışlarına olan bakış açınız da yeniden şekillenecek.

 

Çocukluğa Veda: Ergenlik Dönemindeki Genci Anlamak ve Pozitif Yaklaşım
 

Birçok kişi ergenliğin zorlu ve karmaşık bir süreç olduğunu düşünür. Peki gerçekten öyle midir? Ergenlik dönemindeki gençle doğru iletişim nasıl kurulmalıdır? Bu dönemde çocuğumuzun beyninde neler değişir? Çocuğumuzun zihninde ve bedeninde neler olup bittiğini anlayabilirsek bu zorlu süreci fırsata çevirmemiz mümkün olabilir mi? Bu seminerde ergenlik döneminin çocuklarda yarattığı zihinsel, duygusal ve bedensel değişimleri öğrenip, çocuğumuzla ilişkimizi olumlu bir zemine çekmenin yollarını konuşacağız.

 

Çocuğum Kreşe Başlıyor: Kreşe Başlama ve Uyum Sorunlarına Çözümler
 

Kreşe başlamak hem çocuğumuzun gelişiminde, hem de ebeveynlik yolculuğumuzda önemli dönüm noktalarından biridir. Çocuğumuzun bizden bağımsız, sadece kendisi olarak var olduğu ve sosyalleştiği ilk yerlerden biridir kreşler. Peki çocuğunuz kreşe hazır mı? Onun uyum sürecini desteklemek için neler yapabilirsiniz? Kreşe adaptasyon süreci nasıl yönetilebilir? Ebeveynler çocuklarının kreşe başlamaları konusundaki kaygılarıyla nasıl baş edebilir? Kaygı beynimizde nasıl ve neden oluşur? Neden bazı çocuklar stresle başa çıkma konusunda daha iyi iken bazı çocuklar kaygıyı tolere etmekte zorlanır. Seminerimizde bu soruların cevaplarını ve kreşe başlama sürecinin doğru şekilde nasıl yönetilebileceğini konuşacağız.

 

Zor Duygulara Rehberlik Etmek: Çocuklarda Öfke, Kaygı ve Korku
 

Ebeveyn olarak en çaresiz hissettiğimiz zamanlar çocuklarımızın öfke, kaygı, korku gibi olumsuz duygu dalgalarıyla mücadele ettiği zamanlardır. Çocuklarımız öfkelendiğinde, kaygılandığında ya da korktuğunda beyinlerinde neler oluyor ve bu değişimler davranışlarına nasıl yansıyor? Çocuklarımız onları ele geçiren bir öfke nöbetinin ortasındayken bizim yaklaşımımız nasıl olmalı? Çocuğumuzu nasıl sakinleştirebiliriz? Çocuklarımızın kaygıları ve korkularıyla baş etmelerine nasıl yardımcı olabiliriz? Seminerimizde bu soruların cevaplarını konuşacağız.

 

Okul Çağında Yaşanan Sorunlar: Akademik Performans Kaygısı, Öğrenme ve Dikkat
 

Okul çağının başlamasıyla birlikte çocuğumuzun hayatında yeni ve zaman zaman kaygı verici olabilen bir dönem başlar. Çocukların öğrenme stillerini iyi tanımıyor olması, dikkatlerini odaklama ve sürdürme konusunda güçlük yaşamaları, ebeveyn olarak beklentilerimizin çocuklarımızın gelişim düzeyine uygun olmaması, akademik olarak istedikleri performansı göstermelerine engel olabilir ve bu durum çocuklarda kaygı yaratan bir faktör haline gelebilir. Bu seminerde beyinde bilginin nasıl depolandığı, öğrenmenin nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi sahibi olarak çocuklarımızın akademik performans kaygısını en aza indirebilmenin yollarını konuşacağız.

 

Sağlıklı Kardeşlik İlişkilerini İnşa Etmek : Kardeş Kıskançlığı, Kardeş Çatışmalarına Olumlu Yaklaşım
 

Aileye yeni bir üyenin katılması anne babalar için çok heyecanlı ve coşkulu bir olay iken, bazen çocuğumuz için anlaşılması ve baş edilmesi oldukça zorlu bir süreç haline dönüşebilir. Çocuğumuza bir kardeşinin olacağını nasıl söylemeliyiz? Anne-babasının sevgi ve ilgisini kaybedebileceği endişesini yaşayan çocuğumuza nasıl yaklaşmalıyız? Kardeş kıskançlığı yaşadığını düşündüğümüz çocuğumuza yaklaşımımız ne olmalı? Kardeşler arası çatışmalara pozitif disiplin ilkeleri ile nasıl müdahale edebiliriz? Bu zorlu süreçte aile içi iletişimi artırmanın ve sağlıklı kardeş ilişkileri inşa etmenin yolları hakkında birçok bilgiyi seminerimizde bulabileceksiniz.

 

Ebeveynliği Nereden Öğrendik? Ailemizden Miras Kalanlar ve Kendi Ebeveynlik Deneyimimize Etkileri
 

Bebek beklediğimizi öğrendiğimiz ilk andan itibaren iyi birer ebeveyn olabilmek için hepimiz elimizden geleni yapmaya başlarız. Bu konuda bize katkı sağlayacağına inandığımız bütün kaynaklardan faydalanır, kitaplar okur, videolar izler, ebeveynliğin inceliklerini öğrenmek için çaba harcarız. Ancak çocuk büyütmenin kitaplarda yazılanlar gibi olmadığıyla yüzleştiğimizde birden içimizde farklı bir ebeveynin uyandığını hissederiz. Peki bu ebeveyn nerden çıktı? Çocuk yetiştirmeyi nereden biliyor? Söyledikleri ve yaptıkları size birini hatırlatıyor mu? Bu çalışmada kendi ebeveynlerimizi gözlemleyerek içselleştirdiğimiz ebeveynliğin bize kattıklarını ya da bizden eksilttiklerini ve bu deneyimlerin hangi kısımlarıyla kendi ebeveynlik yolculuğumuza devam etmemiz gerektiğini hep birlikte konuşacağız.  

 

Yeterince İyi Ebeveynlik: Ebeveynlikte Yetersizlik Duyguları ile Başa Çıkmak
 

Ebeveyn olmak birçoğumuz için, hayatımız boyunca üstlendiğimiz tüm rollerin hepsinden daha önemli ve zorlu olanıdır. Anne, baba ve çocuk arasındaki ilişkide zaman zaman iniş çıkışlar yaşanır; hatalar yapılır. Hata yapmama konusunda duyduğumuz kaygının, her zaman en iyisi olma isteğimizin üstümüzde yarattığı ve asla karşılanmayacak olan baskının, çocuğumuz ile aramızdaki ilişkide yaşanan sorunların başlıca sebeplerinden biri olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Mükemmel olmayı değil, yeterince iyi ebeveyn olmayı konuşacağımız bu seminerimiz ile ebeveynliğinize farklı bir gözle bakabilecek, kendinizi ve çocuğunuzu olduğu hali ile sevip kabul edebilmek için bir adım atmış olacaksınız.

 

Online Öğrenmeyi Öğrenmek : Ebeveynler ve Çocuklar için Öneriler
 

Bu yeni dönem ile birlikte, anne-babalar olarak çocuklarımızın eğitimi ve sürecin ilerleyişi konusunda her zamankinden daha çok endişeliyiz. Uzaktan eğitime çocuklardan önce ebeveynlerin uyum sağlaması gerektiğini biliyoruz. Peki ama hayatımıza beklenmedik şekilde giren pandemi dönemi ve beraberinde gelen olumsuz duygu ve düşüncelerle nasıl başa çıkabiliriz? Bu yeni dönem eğitim konusuna bakış açımızda neleri değiştirdi? Ezberleri bozdu mu? İşimizi, ebeveynliğimizi ve ev içindeki yaşantıyı düzenlerken nelere dikkat etmeliyiz? “Sosyal ve duygusal öğrenme” nedir? Çocuğumuzun öğrenme stiline göre evde yapabileceğimiz uygulamalar nelerdir? Duygusal esneklik nedir ve duygusal regüalasyonu nasıl sağlayabiliriz? Yapacağımız atölye çalışması ile ebeveynler olarak bu süreci nasıl daha etkili ve verimli yönetebileceğimizi, çocuklarımızla işbirliği içinde olmanın yollarını konuşacağız.

Yakın Aile Akademisi Çocuk Ve Ergen Danışmanlığı Merkezi; kurumsal eğitimler, işyerinde pozitif disiplin, oyun terapisi, sınıfta ve evde pozitif disiplin eğitimi gibi konular üzerine çalışmakta ve İzmir’de faaliyet göstermektedir.

İzmir’de “çocuk ve ergen psikolojisi” üzerine çalışan deneyimli çocuk psikologları ve aile danışmanları tarafından kurumlara yönelik seminer, atölye ve eğitim programları verilmektedir.

 

 





BİZ SİZİ ARAYALIM

Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.

Bize Ulaşın